De stichting

In juni 1989 kreeg Nieuwe Pekela een nieuwe vaarroute. Een aanwinst voor de vaarrecreactie door Oost-Groningen en voor het dorp. De openingsfestiviteiten bestonden onder andere uit een grote markt annex braderie. Ruim 120 standhouders stelden hun marktkramen aan weerszijden van het Pekelder Diep op. Dit was een groot succes waardoor de handelsvereniging besloot er een terugkerend festijn te maken. De Schutsemarkt werd ‘geboren’.  De Schutsemarkt is begonnen als braderie in 1989 en officieel opgericht in 1990 en bestaat sindsdien uit enthousiaste vrijwilligers.

De stichting organiseert de jaarmarkt op de 2e zaterdag in juni in Nieuwe Pekela. Elk jaar start het bestuur in januari de activiteiten om de jaarmarkt weer een succesvol evenement te maken. Naast het bestuur maakt de stichting ook gebruik van zeer betrokken vrijwilligers die de standhouders begeleiden naar hun standplaats, vragen van standhouders beantwoorden of eventuele kleine problemen ter plekke oplossen. Samen met de vele vrijwilligers maken we er voor de standhouders en haar bezoekers een gezellige markt van.

 

Het Bestuur bestaat uit:

Voorzitter                 : Dhr. Remko Cannegieter

Marktmeester         : Mw. Henny Tiktak-Nienhuis

Secretaris                : Dhr. Bert Haaijer

Bestuurslid              : Dhr. Gerard Swart

Penningmeester   : Dhr. Bert Baas

Vrijwilligers             : Jakob Lukens, Albert Grijze, Wim Haaijer en de heer A. Wieske (tevens ere-lid)

Wij zijn opzoek naar nieuwe bestuursleden! Is dit misschien iets voor U? neem dan contact op met een van de huidige bestuursleden of stuur een mail naar info@schutsemarkt.nl.

Een Sitedrive.nl Website