Historie


In juni 1989 werd de vernieuwde recreatieve vaarroute door het Pekelderdiep geopend en om dit luister bij  te zetten werd voor het eerst op die dag de huidige Schutsemarkt georganiseerd. Aangezien dit een groot succes was werd in 1990 de stichting genaamd De Schutsemarkt opgericht. Vanaf dat jaar wordt elke tweede zaterdag van de maand juni de markt langs het diep georganiseerd.

Inmiddels is De Schutsemarkt uitgegroeid tot een bloeiend druk bezochte markt en is het een begrip voor de Pekelder en omliggende bevolking geworden. De jaarmarkt, met standhouders uit diverse windstreken en plaatselijke verenigingen, wordt mede dankzij sponsoren omringd door diverse activiteiten voor zowel jong als oud.

  • Muziekactiviteiten van onder andere de Pekelder Shantykoren,
  • het museum ’t Kapiteinshuis is de gehele dag geopend,
  • Ruitervereniging ‘NIOP’ houdt op deze dag in het ‘Boekhovenpark’ haar jaarlijks concours hippique.
  • En vele andere leuke activiteiten.

De markt wordt zoals eerder genoemd elk jaar gehouden op de 2e zaterdag in juni. Dit jaar op zaterdag 8 juni. Dit jaar wordt om 09.30 uur de markt geopend bij het voormalig gemeentehuis van Nieuwe Pekela. De openingsceremonie wordt gedaan door de voorzitter van de stichting, Remko Cannegieter en de burgemeester van de gemeente Pekela, Dhr.  Jaap Kuin.  Dit is elk jaar een feestelijke gebeurtenis waar muziekvereniging Excelsior en de kinderen uit Nieuwe Pekela actief bij betrokken worden.

Een Sitedrive.nl Website